Туризъм в Павел баня

Времето днес в Павел баня

10-дневна прогноза за Павел баня

Прогноза за времето в страната 

Времето през месец ЮНИКакво ще бъде времето през месец юни
Национален Институт по Метеорология и Хидрология при БАН 2022г

Учени: Земята е загубила „потресаващо“

Времето през м. ЮНИ ще бъде отлично за плаж и излети в планината.

Какви температури да очакваме през месец юни 2022 година?

Най-ниските температури ще се движат между 9 и 14 градуса, най-високите ще са между 30 и 35 градуса.

Месец юни 2022 година няма да ни изненада с температури, които са различни от средните за периода. Като цяло, те ще се движат между 17 и 22 градуса, по-високи ще бъдат по поречието на Струма. Тези места ще се характеризират с температури около 25 градуса.

Каква ще бъде средната сума на валежите за месец юни?

Нашата страна ще отбележи средно количество валежи за месец юни 2022  между 63 и 94 литри на квадратен метър, а планинските райони ще имат средни валежи в порядъка на 95 до 115 литра на квадратен метър. Знаем, че през месец юни има динамични атмосферни процеси. Този факт ще докарва неустойчиво време и ще наблюдаваме периоди от превалявания на дъжд, които ще са придружени с гръмотевици. На много места ще падат градушки.

Какво ще бъде времето през месец юни по десетдневки?

През първото десетдневие на юни в следобедните часове ще падат проливни дъждове. Валежи няма да наблюдаваме в дните около пети-седми юни. Честите превалявания от дъжд няма да носят ниски температури, напротив – на места ще наблюдаваме температури, които ще достигат до 31 градуса. Очакваме захлаждане в края на първото десетдневие на юни 2022 година.

През второто десетдневие на юни ще има много силни валежи. Преваляванията ще са около 11-ти 13-ти юни, които ще понижат температурите. През второто десетдневие ще има превалявания в следобедните часове, а температурите ще се задържат в порядъка на 25-26 градуса.

През третото десетдневие на юни, времето ще бъде устойчиво няма да има резки промени на температурите, които ще продължат да се покачват. Средните температури за страната очакваме между 28-и 32 градуса в този период.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за месец Юни 2022 г.

НИМХ-БАН