Туризъм и отдих в Павел баня

Екскурзии и почивки до Турция

ШОПИНГ ЕКСКУРЗИЯ В ОДРИН Всяка Събота от Пловдив

Пловдив – Одрин – Пловдив

С възможност тръгване от Павел баня за Пловдив /с доплащане/, при минимум 15 записани туристи.

Вид транспорт: автобус автобус
1 ден

МЯСТО и ЧАС НА ТРЪГВАНЕ
 • Всяка Събота от Пловдив – 2:00 ч. по маршрут Пловдив – Капитан Андреево / Капъкуле.
40.00 лв.
02.12.2023 09.12.202316.12.202323.12.202330.12.2023
ШОПИНГ В ОДРИН
Еднодневна екскурзия до Одрин за шопинг и разглеждане на забележителности. За всички, които искат да разнообразят уикендите си.
ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВАЦИЯ
Всяка съботаот 40 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
ШОПИНГ В ОДРИН Всяка Събота
 от Пловдив 

Отпътуване от Пловдив в 02:00 ч.
Пътуване по маршрут Пловдив – Капитан Андреево/Капъкуле.

Пристигане в Одрин. Посещение на Борсата, Mall Erasta 2.00ч престой, Margi Autlet 1.30ч и Синия Пазар. Свободно време по интереси спрямо индивидуалните предпочитания на всеки турист. Отпътуване от Одрин обратно за България. Пристигане в Пловдив.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Пълно плащане на сумата при записване в брой в офис на фирмата или по банков път.

• Транспорт с автобус от Пловдив 40 лева на човек
• Водач от агенцията по време на пътуването
• Посещение на Шопинг обектите описани в програмата
• Медицинска застраховка за лица до 65 ненавършени години.

• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 80 ненавършени години – 2лв
• Входните такси на посещаваните обекти

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие. 

Фестивала на лалето в Истанбул с 3 нощувки и дневен преход
София – Пазарджик – Пловдив – Димитровград – Истанбул – Одрин – Димитровград – Пловдив – Пазарджик – София

Вид транспорт: автобус автобус
4 дни / 3 нощувки

от 315.00 лв.
28.03.2404.04.2411.04.2418.04.2425.04.2402.05.24
ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВАЦИЯ
28.03.2024
325.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
04.04.2024
325.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
11.04.2024
325.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
18.04.2024
325.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
25.04.2024
325.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
02.05.2024 
325.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
   

 

Цена от 325 лв. в хотел 3* или 360 лв. в хотел 4* в Истанбул 
Програма:

1-ви ден – Отпътуване от стадион „Васил Левски“, София 06:00 часа, 07:00 часа от бензиностанция „Шел“ Пазарджик, 07:45ч. от Пловдив – бензиностанция  „ОМВ“ до хотел „Санкт Петербург“, бензиностанция „Газпром“, Димитровград – 09:15 часа. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево. Дневен преход към Истанбул. Пристигане в Истанбул настаняване в хотела. Връщане в хотела. Вечерта по желание посещение на ресторант с традиционна турско шоу програма, бели денс вечеря, забавления и танци. Нощувка.
2-ри ден – Закуска. По желание панорамна автобусна обиколка на Истанбул. Посещение на площад Султанахмед разглеждане на Джамията Султанахмед, Света София, Хиподрума от вън свободно време за снимки. Посещение на желязната църква Свети Стефан,По желание разходка с кораб по Босфора – преминаване под въжените мостове на Босфора – разглеждане на едни от най – скъпите къщи и Султански дворци по време на екскурзията има екскурзовод който разказва подробно за обектите които виждате Истанбул може да разгледате най –добре по време на тази екскурзия и да се насладите на красотите на този прекрасен град и посещение на най – големия парк с лалета Емирган – свободно време за снимки . Посещение на най високата сграда Сапфир. Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
3-ти ден – Закуска. По желание посещение на двореца Долма Бахче Сарай – турския Версай един уникален дворец който е препоръчително да се види с многото кристал и тонове злато и изграден този дворец.След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ  WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Нощувка.
4- ти ден – Закуска. Посещение на кожена фабрика. Посещение на магазина за сладки изкушения. Отпътуване за Одрин. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за България. Късно пристигане в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-3 нощувки със 3 закуски в хотел Gold 3* или подобен   в Истанбул
-Транспорт с туристически автобус
-Пътни и гранични такси
-Представител на фирмата по време на пътуването и престоя в Истанбул
Бонус – Посещение на град Одрин
Бонус – Посещение на кожена фабрика
Бонус – Посещение на магазин за сладки изкушения

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-Медицинска застраховка – 10лв.
-Доплащане за единична стая – 180 лв.
-Застраховка на лица над 65 г.- доплащане 15 лв.
-Посещение на ДОЛМАБАХЧЕ САРАЙ – 40 евро
-Разходка с кораб по Босфора + Парка Емирган– 25 евро
-Нощен Истанбул – 17 евро
-Автобусна панорамна обиколка – 15 евро
-Посещение на МОЛ САПФИР- 35 евро
-Ресторант с турска програма – 29 евро
-Посещение на аквариум –350 турски лири
– Трансфер до мол Истанбул Форум  – 10eвро  или Aqua Florya – 10 eвро, където е и Аквариума 
-МОЛ  WATERGARDEN İSTANBUL -17е
– Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро
– Доплащане за настаняване в хотел IKBAL DELUXE 4* или подобен в Истанбул – 25лв.

Намалението за деца важи само ако са настанени в стая с двама възрастни. 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека.
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност –  задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал +  2 копия, копие от акта за раждане.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Екскурзия до великолепния Истанбул всеки четвъртък с посещение на Watergarden
София – Пловдив – Истанбул – Одрин
Всеки ЧЕТВЪРТЪК
от 239.00 лв.

Вид транспорт: автобус автобус
4 дни / 2 нощувки

07.12.2023 14.12.2023 21.12.2023 

Вълшебна разходка до единствения град, разположен на два континента Истанбул – всеки четвъртък с посещение на Watergarden

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВАЦИЯ
07.12.2023
239.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
14.12.2023
239.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
21.12.2023 
239.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ

За първи път в Истанбул – Пеещи фонтани!!!

 Вижте УНИКАЛНИЯ танц на Музикалните фонтани – Вода, музика и огън ви очаква в Watergarden, впечатляващо представяне!

 Ослепителна гледка – вода, светлина, лазер и огън. Ресторанти и кафенета, улици, пълни с вкусотии, кина, театри и концертни зали, зелени паркове, всичко и още много повече в сърцето на Ataşehir Watergarden 

Всеки четвъртък 

1-ви ден: Тръгване от София в 19:00ч., от Бензиностанция Shell Пазарджик в 20:30ч., от Пловдив в 21:00ч. бензиностанция ОМВ хотел Санкт Петербург. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. 
     
2-ри ден: 
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул – желязната църква „Свети Стефан“, която се намира на брега на залива Златен рог. Посещение на българската църква и продължаване към историческият център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска. Свободно време или по желание посещение на „Св. София“ (без входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. Насладете се с нас на Балат – старият еврейски квартал на Истанбул. Ще зарадваме сетивата си и с цветовете на дъгата. Най-емблематичната част на квартала са колоритните, ярко оцветени къщи по наклонените калдъръмени улички. Историческите дървени домове, някои от които са на повече от 200 г. са сред най-сниманите сгради в града. Разходката в квартал Балат е за тези, които биха искали да достигнат до един съвсем различен, нетуристически Истанбул и да се потопят в атмосферата на ежедневието на местните жители. Сред забележителностите в квартала са Гръцкия православен лицей, църквата „Свети Георги“ и Вселенската патриаршия, църквата „Свети Теодосий“, синагогата „Ажрида“, Стръмната улица със стълбите отстрани, българската църква „Свети Стефан“, църквата „Света Ирина“, Феррух Кетхюда, руините на големия дворец на византийските императори „Влахерна“.По желание* (срещу доплащане) разходка с корабче по „Босфора“ – новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език. 

По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и  напитки по избор без ограничение. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. В 09.00 ч.  По желание*посещение на Mall Aqua Florya (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.  . След обяд отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор, където ще посетим МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладим на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. 
* Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма – вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Около 08.00 ч. отпътуване за град Одрин. Бонус престой в града за кратка почивка и шопинг./1.30мин /. ЩЕ видим най-голямата джамия в Турция – „Селимие“. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив и София.

Допълнителните мероприятия се заявяват предварително при сключването на договора и се осъществяват при набран определен брой туристи. При заплащане на екскурзиите в България се заплащат в лева или евро, при заплащане на екскурзиите на място единствено в евро. При заявяване и заплащане на пакет от 4 екскурзии в България отстъпка 10 % от общата им стойност.

Отстъпка за дете до 11 години настанено с двама възрастни в една стая 10 % от пакетната цена.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната могат да пътуват с лична карта или международен паспорт.
Туроператорът си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата.

 • Транспорт с автобус 3*
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/ 3*** централно разположен
 • Пътни такси
 • Медицинска застраховка за лица до 65 години с покритие 2000 евро
 • Водач от туристическата агенция

*Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро. Заявява се при сключването на договора.
*Разходка с корабче по Босфора – 17 eвро;
*Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 40 евро (с включена входна такса, беседа с местен екскурзовод и трансфер).
*Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 17 евро
*Трансфер и  – 10 евро (входа за Аквариума се заплаща на място 500TL, за възрастен и 450TL за дете).
*Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка – 40 евро
*Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 29 eвро;
*Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро за възрастен и 40 евро за деца до 11.99 години
*Застраховка за лица от 65г. до 79г. – 8лв 
*доплащане за единична стая 90 лв.   
*доплащане за предни седалки – 40 лв
*доплащане за двойна седалка – 80 лв

Двореца  –  Бейлербей е дворец в азиатската част на Босфора, в едноименния квартал Бейлербей в Юскюдар. Построен е между 1861 и 1865 г. по поръчка на султан Абдул Азис в стил необарок. За изграждането му са нужни четири години и около 5000 работници.

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Двудневна екскурзия до Одрин с 1 нощувка – Турция
София – Пловдив – Одрин – Пловдив – София
125.00 лв.

Вид транспорт: автобус автобус
2 дни / 1 нощувка

Двудневна екскурзия до Одрин с 1 нощувка – Турция
ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВИРАЙ
   
   

Двудневна екскурзия до Одрин с 1 нощувка – Турция

Одрин е граничен град на  18 км. от границата на България. С много интересна история, различна култура и много вкусни специалитети. Града Едирне е запазило много от историческите паметници и красиви стари дървени къщи – със специална декорация запазени до ден днешен.

1 ДЕН –  отпътуване от София; 00.30ч. (срещу доплащане) Шел Пазарджик; 01.30ч. (срещу доплащане) Пловдив 02.00ч. Преминаване на ГКПП Кап. Андреево-Капъ Куле . Пристигане в Одрин по обяд. Града е много интересен за разглеждане със своите закрити базари, красиви джамии, с мога фонтани по центъра и красиви добре запазени дървени къщи със специална декорация, със своите големи паркове и мостове впечатлява всеки посетите на този град. В този град се сливат трите Български реки Марица, Арда и Тунджа. Ще имаме възможност да се поразходим в центъра на града в пешеходната улица на града, където се намират много магазини които предлагат местни марки дрехи и обувки, по пазарите ще намерите много прежда интересно декорирани метли с огледало и много красиви кошнички направени за подарък с плодови сапуни.Посещение на Синия пазар и Марги Аутлет Център. Настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на града.  Нощувка.
2 ДЕН – Закуска. В Одрин се намират и български църкви реставрирани и ни посрещат с много красиви градини засети  с рози. Едната се намира в квартал Барутлу не далече от центъра на града  това е църквата Свети Георги на около 2 км. от джамията Селимие. Ще имаме възможност да я посетим. Църквата Свети Георги е реставрирана и отново отваря врати през 2004 год. , в обратна посока в края на града в квартал Узун калдъръм се намира още една църква която е реставрирана през 2008 год.  Свети Свети Константин и Елена ще имаме възможност да посетим църквата.  Посещение на търговската зона на града за шопинг. Около 15.00ч. отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София вечерта.

-Транспорт с автобус от Пловдив
-1 нощувка със закуска в Одрин
– Медицинска застраховка с покритие 2000 евро
– Екскурзоводско обслужване
– Автобусна панорамна обиколка на града
– Посещение на църквата Сети Георги
– Посещение на църквата Свети Свети Константин и Елена
– Посещение на Джамията Селимие символа на града
– Посещение на Синия пазар и Марги Аутлет
– Посещение на Борсата за Перилни препарати
– Пътни и гранични такси
– Посещение на Центъра на града

– Доплащане за отпътуване от София – 20 лв.
– Доплащане за отпътуване от Пазарджик – 10 лв.
– Доплащане за единично настаняване – 40 лв.
– РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР
– Мед. застарховка за лища над 65г. – 10 лв.
– Горивна такса – 10 лв.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 4 дни преди началната дата
Необходими документи: международен паспорт с минимум 3 месеца валидност към датата на отпътуване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Кападокия – Гьореме – Ескишехир – земя на история и природни чудеса
София – Анкара – Соленото езеро – Ючхисар – Аванос – Гьореме – Каймакль – Ескишехир – София
от 640.00 лв.

Вид транспорт: автобус автобус

  6 дни / 5 нощувки / 5 закуски / 4 вечери
Екскурзия до Кападокия – Гьореме – Ескишехир – земя на история и природни чудеса
ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВАЦИЯ
   
   
   

За Кападокия не се говори, а трябва да се изживее …
Дати на отпътуване 2023г: 05.09 – 10.09; 19.09 – 24.09; 10.10 – 15.10.23

1 ден: София – Анкара
Отпътуване от София в 05.00 ч. от пл. Ал Невски и ул. Оборище; в 05.40ч. от бензиностанция Макс Ойл (Shell) и Макдоналдс на автомагистрала Тракия – Пазарджик; в 06.45ч. от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург за Анкара. Пристигане в турската столица вечерта. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Анкара – Соленото езеро – Кападокия
Закуска. Обиколка на Анкара с местен екскурзовод: мавзолея на Ататюрк, Цитаделата на Анкара, с прекрасна панорамна гледка към града, музея на Анадолските цивилизации. Отпътуване за Кападокия. По пътя фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. По желание срещу доплащане тур с атв за наблюдаване на залеза.  Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден: Кападокия – Ючхисар – Аванос – Гьореме
По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. /Тръгване от хотела към 5:30, на разсъмване издигане с балона на височина 800 м. – разходката продължава около 1 час, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия/.
отново рано сутрин, по изгрев слънце (около 05:00 ч. – преди закуска) възможност за разходка с камила за наблюдаване на изгрева и полета на балоните.
Целодневна екскурзия в Кападокия. Разходка в Национален парк Долината Гьореме намиращ се в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период. Продължаване към градчето Аванос, древната Ванеса, разположена на двата бряга на р. Казал ърмак („Червената река”, най-дългата река в Турция). Градът е известен заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Завръщане в хотела. Вечеря. По желание – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство – без лимит. Нощувка /3/.
4 ден: Кападокия – Каймаклъ
Закуска. Екскурзията започва с разглежда на един от най-големите и най-интересните подземни градове в района– Каймаклъ – датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м. дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели. След това посещение на долината Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Връщане в хотела. По желание срещу доплащане посещение на представление на Дервиши. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Кападокия – Ескишехир
Закуска. Отпътуване за Ескишехир – известен още като Турската Венеция, който е разположен на река Порсук. Пристигане в града късният следобяд. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. Нощувка.
6 ден: Ескишехир – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 5 нощувки със закуски и 4 вечери /без напитки/, от които 1 в Анкара в хотел 3*, 3 в Кападокия в хотел 3*, 1 в Ескишехир в хотел 3*;
 • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс.
 • Пътни и гранични такси
 • Представител от агенцията
 • Багаж до 25 кг, разпределен в 1 брой ръчен багаж/дамска чанта/малка раница и 1 брой куфар/пътна чанта/ в багажните отделения на автобуса;
Медицинска застраховка с асистанс на база 2000 евро за лица от 65 до 84г. – 12 лв. /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ/. Лица над 84 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ – по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 255 лв.
Доплащане за качване при мин. 10 човека от Благоевград – 20 лв., от Дупница и Радомир – 15 лв., от Перник – 10 лв. (При несъбран минимум 10 човека тръгването става от София);
Горивна такса;
Разходи от личен характер
Входните такси на музейните обекти и допълнителни мероприятия:
 • Разходка с балон над Кападокия – около 250 евро (заявява се предварително)
 • Разходка с камила – около 50 евро (заплаща се предварително)
 • Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара – 75 турски лири
 • Кападокия – Каймаклъ – 100 турски лири
 • Гьореме – Музей на открито – 150 турски лири
 • Ючхисар крепостта – 50 турски лири
 • Пашабаг – 65 турски лири
 • Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки, местно производство без лимит) – около 30 евро (заплаща се предварително)
 • Посещение на Представление на Дервиши – около 30 евро
 • Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.
 • Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (Районът е осеян от кафенета и магазинчета за сувенири.)
*ВАЖНО:
Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановя.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:
– От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
– От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
– От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.
 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:
– От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.
– От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
– От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.
– От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.
Share
error: Защитено съдържание.