Туризъм и отдих в Павел баня

Екскурзии и почивки в Египет

Средиземноморски Круиз 3 Континента

Пловдив – София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – Атина (Пирея) – Кайро (Порт Саид) – Ашдод – Лимасол – Родос – Кушадасъ – Атина (Пирея) – София

 Вид транспорт: кораб кораб
9 дни / 7 нощувки

от 1960.00 лв.

КРУИЗ 3 КОНТИНЕНТА на Celestyal Cruises е награден от Cruise excellence awards 2019′ за най-добър круизен маршрут. С този круиз ще посетите 3 континента: Европа, Африка и Азия, и 5 държави: Гърция, Турция, Египет, Израел и Кипър.

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВИРАЙ
   
КРУИЗ „Три Континента/Пет Държави“
с организиран транспорт от Пловдив, София, Благоевград и Сандански
Пристанище на отплаване Атина/Пирея 
 
Круиз с организиран транспорт в двете посоки
Предлагаме ви на промоционална цена, познатите вече на много наши клиенти Celestyal Cruises и техният осемдневен маршрут „Three Continents“ с осигурен транспорт.
Акценти на програмата:
Пристанище на отплаване – град Атина/Пирея.
Включен транспорт с луксозен автобус, опитен водач по време на пътуването, база на изхранване на кораба Full Board плюс напитки по време на храненията. 75 евро кредит за избор на брегова екскурзия
Маршрут:
 
Цена на човек в двойна каютаКаюта IA вътрешнаКаюта IB вътрешнаКаюта XBO външнаКаюта XC външна
18-25.11.2023
 
1960 без прозорец2000 без прозорец2140
С прозорец
Ограничена видимост
2275
с прозорец
 

*Дете от 2 до 11.99 години настанено с двама възрастни заплаща 1300 лева.
*Трети възрастен в каюта заплаща 1645 лева
*За резервация на каюта със собствен транспорт от цената се приспадат 200 лева от пакетната цена
Разположение на каютите:

Вътрешна каюта IA на 4 палуба – 17 кв.м
Вътрешна каюта IB на 5 и 9 палуба – 17 кв.м
Каюта с панорамен прозорец (ограничена видимост) XBO на 6 палуба – 19 кв.м
Каюта с панорамен прозорец XC на 4 и 5 палуба – 19 кв.м
 
ДенПристанищеПристигаОтплава
СъботаАтина (Пирея)17:00 ч.
НеделяОткрито мореОткрито Море 
ПонеделникПорт Саид (Кайро)06:30 ч.22:00 ч.
ВторникАшдод08:00 ч.22:00 ч.
СрядаЛимасол11:00 ч.18:00 ч.
ЧетвъртъкРодос11:30 ч.18:30 ч.
ПетъкКушадасъ07:00 ч.17:00 ч.
СъботаАтина (Пирея)07:00 ч. 

Програма на пътуването :
Първи ден 17.11.2023 (петък) – Отпътуване от Пловдив (срещу доплащане) Дом на Културата Борис Христов в 22:00 часа и 23:30 часа от София Стадион Васил Левски посока Гърция – Атина.

Втори ден 18.11.2023 (събота) – Качването на кораба започва. Преминаване по процедура – качване на кораба ( багаж, чекиране, настаняване ). Корабът отплава. Круиз 3 Континента с Celestyal Journey.

Трети ден 19.11.2023 (неделя) – През целия ден корабът е в открито море. Туристите могат да се забавляват с развлекателната програма на борда на кораба. 
Вечеря и нощувка на борда.
Четвърти ден 20.11.2023 (понеделник) – Порт Саид. Акостира 06:30. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. Градът е разположен на брега на Средиземно море и е основан през 1859г при строежа на Суецкия канал. Порт Саид е процъфтявал през годините, но неговата слава бледнее пред главната атракция – Суецкия канал. Възможност за целодневна автобусна екскурзия „Класически тур Кайро с разглеждане на едно от седемте чудеса на древния свят – Пирамидите в Гиза“ – код PSD 01, цена 139 евро и 99 евро дете. Комфортен и климатизиран автобус ще ни качи от пристанището и ще ни отведе до Кайро – най-големият град в Африка, където ни очакват прекрасните забележителности, които ще видим на тази екскурзия. Първата ни спирка е платото Гиза и всемогъщите Пирамиди. Свободно време за снимки, яздене на камили и потапяне в атмосферата на това неописуемо място.
Следващата спирка е при пазителя на долината – Древния Сфинкс. Свободно време за снимки. Следва обяд на блок маса в 5* хотел, където ще се насладим на ориенталската кухня на Египет. Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Археологически музей и залата на Тутанкамон. Следва посещение на фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба. Отплавайки от Порт Саид, корабът ще премине в близост до началото на Суецкия канал, свързващ Средиземно море и Червено море и бележещ условната граница между Африка и Азия. Вечеря, забавления и нощувка.
Пети ден 21.11.2023 (вторник) – Ашдод (Израел) Корабът акостира в 08:00
Възможност за избор на екскурзия:
Целодневна екскурзия Йерусалим и Витлеем с включен обяд – код ASH 01, 139 евро възрастен, 99 евро дете.
Има места, на който ти е трудно да повярваш, че си там – Свещената Земя със сигурност е едно от тези места. Приключението ни започва от пристанище Ашдод през юдейските планини и Портата на долината, обсадена по време на войната за независимост през 1948г. Ще надзърнем от далеч стените на стария град Йерусалим, а след което ще навлезем, за да разгледаме.  Ще се разходим около стария град и сред оживения пазар, в който се събират три религии. След което се отправяме към Църквата Възкресение Христово /Божи гроб/, където Исус е бил разпънат и погребан. Ще преминем и през улица Виа Долороса и Стената на плача – свято място за юдеите, където отправят молитви и ги полагат в стената. Ще имаме свободно време за обяд във Витлеем, градът на Давид и Яков. След почивката ще имаме възможност да видим мястото, където Исус е бил роден – Църквата Рождество Христово. Време за шопинг и отпътуване обратно към кораба. Вечеря, развлекателна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal JOURNEY.

Полудневна екскурзия Яфа и Тел Авив – код ASH 04, 79 евро възрастен, 59 евро дете.
Тази екскурзия предлага няколко часа на истински контрасти – древният град Яфа и космополитния и модерен град Тел Авив. 
Пророк Йон, който е бил погълнат от кит за 3 денонощия, е бил изхвърлен в Яфа, за да продължи мисията си. От Яфа цар Соломон е докарал портите на величествения храм, който той е построил в Ерусалим преди около 3000 години. Ще се разходим по живописните тесни улички изпъстрени с магазинчета и работилници на художници и занаятчии, ще се насладим на красивите гледки от върха на хълмовете към модерния Тел Авив. Продължаваме с панорамна обиколка на втория по големина град в Израел – Тел Авив, основан през 1909г в близост до древния пристанищен град Яфа. Тел Авив е популярна туристическа дестинация, известен като „Градът, който никога не спи“ със своите плажове, барове, кафенета, ресторанти, бутици, небостъргачи, благоприятен климат и космополитен начин на живот. Преминаваме по Ротшилд булевард, известен с красивите сгради в стил Bauhaus, разходка в центъра на града и ще посетим многоцветния пазар Кармел, където ще усетим ароматите и звуците на този оживен град. Връщаме се обратно на борда на кораба за обяд. Свободно време. Вечеря, развлекателна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal JOURNEY.

Шести ден 22.11.2023 (сряда) Лимасол/Кипър Свободно време или избор на брегова екскурзия Панорамна обиколка на Лимасол и Курион код LIM 01 полудневна 69 евро възрастен, 49 евро дете. Първата спирка е в центъра на Лимасол – живописен град привличащ хиляди туристи, разположен между две древни селища Аматус и Курион. Ще имате възможност да се разходите с местен екскурзовод в старата част – около рибарското пристанище и Средновековната крепост. В тази крепост крал Ричард Лъвското сърце се жени за Беренгария Наваррска и я провъзгласява за кралица на Англия през 1191г. Посещение на самата крепост не е предвидено, има свободно време в града. Следва посещение на архиологическия парк Курион – един от най-важните градове – държави на острова в древността. Разглеждане на амфитеатъра с 3500 места и къщата на Еустолиос, римска вила, с много стаи, всяка с различни по цвят и конфигурация мозайки от 5 в. след Хр. Обратно на борда. Вечеря, развлекателна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal JOURNEY.

Пафос – Градът на ЮНЕСКО – код LIM 02, 79 евро възрастен, 59 евро дете, целодневна. 
Градът е един от най-важните археологически и исторически обекти в региона и е включен целия в списъка на Unesco. Първо се посещава родното място на гръцката богиня на любовта – Афродита – „Петра ту Ромиу“. Фото пауза. Следва посещение на Гробниците на Царете – издялани от камък подземни и надземни гробници на римски царе в периода от 4 в. пр. н. е. до 3 век след н.е. Освен тях, тук са погребвани и много аристократи и високопоставени лица. Гробниците са декорирани с дорийски колони, фрески, а някои вкопани в скалите имитират дом на живите. На няколко по стените е изобразен двуглав орел – гербът на династията на Птолемеите. По-късно тези гробници са служили за убежище на преследваните от римляните християни. Свободно време в района на пристанището и обратно на борда. 

Седми ден 23.11.2023 (четвъртък) – Родос, акостира в 11:30. Най-големият остров от групата на Додеканезите, известен с Родоския Колос, който е бил едно от Седемте Чудеса на Света.
Възможност за избор на брегова екскурзия.
Акрополът на Линдос и Цитаделата на Рицарите – код RHO 01, цена за възрастен 79 евро, за дете 59 евро, полудневна. Екскурзията ни започва от пристанището, където се отправяме към селището Линдос, където се намира храмът на Богинята Атина построен в Дорийски Стил през 300 г. пр. Хр. Отпътуване обратно за Средновековния град Родос и завладяващата история на Ордена на Рицарите. Ще преминем през улицата на рицарите, ще видим къде са живеели, ще видим техния герб, запазен и до днес. Посещаваме (отвън) великолепния замък на главата на ордена – Великият магистър, който е фокус и най-важна забележителност на Квартала на Рицарите и разположен на най-високата точка на средновековния град Родос. Замъкът от 14-ти век стои на мястото на византийска крепост от 7-ми век и се гордее с голям двор с впечатляващи кули, масивни стени и сложна готическа архитектура. Според проучвания на негово място се е намирал Родоския Колос – едно от седемта чудеса на Античния Свят. Вечеря, развлекателна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal JOURNEY.

Осми ден 24.11.2023 (петък) – Кушадасъ. Акостира в 07:00. 
Свободно време за разходка и шопинг в града или възможност за брегова екскурзия. Къщата на Дева Мария и Античният Град Ефес код KUS-01 – 89 евро възрастен, 64 евро дете, полудневна. 
С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят. Строителството на храма с над 100 мраморни колони, е отнело 120 години и поради него, градът е наричан „Слуга на богинята“. Ефес е един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Ще разгледаме Библиотека на Целзий, Портата на Август, Агората, Одеона, Храмът на Адриан, Театъра, къщите на аристокрацията. Отправяме се към Къщата на Дева Мария. Счита се, че това е последният дом на майката на Исус, където е живяла със Свети Йоан Богослов, който се е грижил за нея. Трима папи са посетили това място. Друга причина Ефес да е толкова важен за християнството е, че тук около 2 години е живял и проповядвал Апостол Павел и тук е написал 2 Послания до жителите на град Коринт, включени в Новия Завет. Време за покупки на кожени изделия. Вечеря, развлекателна програма и нощувка на круизния кораб Celestyal JOURNEY.

Девети ден 25.11.2023 (събота) – Пирея/Атина, акостира в 07:00. Напускане на кораба със спомени за цял живот и отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

ВАЖНО: Пътуването се извършва с международен паспорт, валиден 6 месеца след пътуването.

Записване и срокове за плащане: 30 % лв депозит при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване. Допълнителните услуги се заявяват и заплащат от България.

ЗА КОРАБА
Добре дошли на най-новия член на флота на круизна компания Celestyal: Celestyal Journey. Отваряйки една нова глава за круизната компания, новия кораб на Celestyal Cruises ще сближи все повече техните пасажери, докато изследват Гърция и Източното Средиземноморие! Celestyal Journey обещава повече невероятни дестинации и гарантира все същия неповторим клас на круизната компания.

В момента кораба претърпява ремонтни дейности, за да може да посрещне първите си пасажери през септември 2023 г. с изцяло обновен декор. С капацитет от 1260 пътници, най-новият кораб ще предложи на още повече гости възможността да превърнат списъка си с желания за почивка в реалност.

РЕСТОРАНТИ И БАРОВЕ
Celestyal Journey ще предложи на гостите си и по-голяма гама от възможности за хранене, със седем единствени по рода си места, включително специализирани и тематични ресторанти, привлекателни за широк спектър от вкусове и кухни от средиземноморски до европейски и азиатски ястия. В допълнение, кораба ще има зона за демонстрация на готвене, идеална за празнуване на специални поводи с приятели или за частни групови събития.

Осем бара и салона допълват предложенията за храна и напитки, всеки със собствен отличителен характер, осигурявайки идеалната обстановка да се насладите на прекрасните коктейли на Celestyal.
 • 7 нощувки на борда на кораба – настаняване в избрания вид каюта
  • База на изхранване на кораба INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда, неограничено количество напитки: домашно вино /червено, бяло, розе/, наливна бира, безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода. Забележка: алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря.
 • Кредит 75 евро за избор на брегова екскурзия – при записване и подписване на договор туристите заявяват коя екскурзия желаят. Този кредит НЕ може да се осребри или да се използва за друга услуга на борда на кораба
 • Медицинска застраховка Асистънс с покритие 5000 евро за лица до 65 години 
 • Транспорт с лицензиран автобус от София, Дупница, Благоевград до кораба и обратно
 • Експерт – водач по време на пътуването, който отговаря за всички административни формалности
 • Такса обслужване на борда на кораба – 6 евро на човек на ден за възрастен и 3 евро на ден за дете от 2 до 11.99 години – включена в цената
Забележка: Допълнителните екскурии се организират и предлагат от круизната компания. ТО не участва в организацията им.
 • Допълнителни екскурзии при слизане от кораба ( организирани от корабната компания ) – заявяват се по желание и се доплащат допълнително
 • Премиум пакет – 380 лева
  Включва:
  -неограничено количество Premium напитки / коктейли, марков алкохол / уиски /Червен етикет/, джин, водка, ром, ликьори/, сода, безалкохолни напитки, наливна бира /Mithos/, вино – бяло, червено, розе, пенливо/
  -допълнителен 75 евро кредит за брегова екскурзия
  -1 час интернет на ден/
 • Лични разходи
 • Допълнителни услуги на кораба – Спа процедури, хазарт и други
 • Застраховка за лица над 65 години – 15 лева на човек
 • Застраховка за лица над 70 години – 20 лева  на човек
 • Доплащане за единично настаняване – 560 лева за вътрешна каюта и 620 лева за външна каюта
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив – 30 лева на човек
 • МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
  35 човека
  СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
  7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 

Share
error: Защитено съдържание.