Туризъм и отдих в Павел баня

Екскурзия до Етъра-Габрово-В. Търново-Трявна-Боженци

 Вид транспорт: автобус

Продължителност: 2 дни / 1 нощ.

   

Цена от: 155.00 лв.

Автобусна екскурзия до Шипченски манастир – Етъра – Соколски манастир – Габрово – Боженци – Велико Търново – Дряновски манастир – Трявна

ДАТА

ЦЕНА

РЕЗЕРВАЦИЯ

28.09.2024


26.10.2024

от 155 лв.


от 155 лв.

КРИСПрограма:

1-ви ден: Отпътуване от Карлово 05:30ч., отпътуване от Пловдив в 07:00ч. от спирката на ОББ срещу Тримонциум. Преди обед пристигане в с. Шипка и посещение на Храм-паметникът „Рождество Христово“. Отпътуване и разглеждане на   Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“- представляващ възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Той е първият по рода си музей на открито в България. Отпътуване към Соколски манастир – основан през 1833 г. от архимандрит Йосиф, наречен по-късно Соколски, по името на местността. Манастирът е бил за кратко и болница по време на руско–турската освободителна война. В параклиса на манастира „Свето Благовещение“ са запазени ценни старинни икони на “Исус Христос” и “Света Богородица с младенеца”, изографисани от Захари Зограф.
Отпътуване към Габрово – живописно разположен по поречието на река Янтра. Посещение на Дома на хумора и сатирата – визитната картичка на града. Отпътуване за Боженци. По пътя можем да се отбием за дегустация в  мандра за сирене и кашкавал. Пристигане в с. Боженци. Разглеждане на  архитектурно-исторически резерват ,,Боженци”- ще се разходим по калдъръмените улички  и ще разгледаме характерните за боженските къщи чардаци, покривите от каменни плочи, ъгловите камини, дърворезбите на таваните. В Боженци се намира и базиликата ,,Пророк Илия‘’, на която е построена камбанария още по време на Османското владичество. Също така тук се намира и възрожденска работилница за пречистване на восък. Свободно време за разходка. Отпътуване за Велико Търново. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Туристическа разходка във Велико Търново. Градът който два пъти е бил столица на България – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Посещение на крепостта „Царевец”,  пожелание-музея на „Восъчните фигури”. Ще се разходим и по калдъръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири. Свободно време за обяд.

Отпътуване за Дряновски манастир. Разглеждане на манастира ,,Свети Архангел Михаил”, който е основан по времето на цар Калоян, а по време на Българското Възраждане играе основна роля при подготовката на Априлското въстание.

Отпътуване за гр. Трявна. Туристическа програма в Трявна – град музей, който съхранява сътвореното от тревненските възрожденски майстори. Пешеходна разходка из града – стария площад ,,Капитан дядо Никола” с часовниковата кула от 1814 г., Тревненското школо с музея на занаятите,  Гърбавият мост  от 1844-1845 г., Даскаловата къща. Възможност за разглеждане къщата-музей Ангел Кънчев, Славейковата къща, Църквата Свети Архангел Михаил. Свободно време за разходка из търговската улица, която местните наричат ,,Витошка”. Отпътуване за Пловдив. Пристигане  в града вечерта.

 • Транспорт с комфортен  туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел във Велико Търново;
 • Туристическа програма в Етъра, Габрово, Велико Търново, Трявна и Боженци;
 • Посещение на Соколски манастир;
 • Посещение на Дряновски манастир;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Доплащане за медицинска застраховка – 1 лв на ден за лица до 65 г. и 1,50 лв. за лица над 65г.;
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Доплащане за единична стая – 30 лв.;
 • Доплащане за предни места в автобуса (I, II или III ред) – 20 лв. на човек; 
 • Агенцията препоръчва  на туристите да сключат застраховка “Отмяна на пътуване;
Условия и забележки

Отстъпки: Дете до 12г. пътуващо с двама възрастни –  минус  10 лв.;

Забележки: Минимален брой туристи: 40 човека; Необходим депозит при резервация: 30% от пакетната цена; Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване;

Приблизителни входни такси: Дом на хумора и сатирата – 3 лв. (възрастни); 1,50 лв. (учащи, студенти, пенсионери); Входна такса за АЕК “Етър” – 6 лв.; В Трявна: комбиниран билет за три обекта – 6лв ; Боженци – 6 лв, Крепостта „Царевец” – 10 лв. 

КАК ДА РЕЗЕРВИРАМ

Share
error: Защитено съдържание.