Туризъм и отдих в Павел баня

Екскурзия до Хърватия

Екскурзия до Дубровник, Будва и Котор – Перлите на Адриатическо Крайбрежие
ДУБРОВНИК – БУДВА – КОТОР
Пловдив – София – Дубровник
419.00 лв.

Вид транспорт: автобус автобус
5 дни / 3 нощувки

31.03.2403.04.2402.05.24

22.05.24

04.09.2419.09.2430.10.24

В програмата са включени три нощувки със закуски и вечери в Будва Екскурзоводска програма в Будва и Котор Панорамна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВАЦИЯ
31.03.2024от 419 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
03.04.2024от 419 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
02.05.2024от 419 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
22.05.2024от 419 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
04.09.2024от 419 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
19.09.2024от 419 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
30.10.2024от 419 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
ДУБРОВНИК – БУДВА – КОТОР
Дубровник е един от най-красивите градове в света. Ако се интересувате от култура, история или изкуства, Дубровник е мястото, което ще утоли жаждата Ви за знания и нови интересни впечатления!
Туристическа програма: 

ДЕН 1 – Отпътуване от Пловдив в 19:00 ч. Дом на Културата Борис Христов ( заплаща се допълнително ) за Дубровник. От София в 21:00 ч паркинга на стадион Васил Левски. НОЩЕН ПРЕХОД.

ДЕН 2 – Пристигане в Черна гора и столицата Подгорица. Подгорица е столицата и най-големият град на Черна гора. Разположен е при сливането на реките Рибница и Морача. След като четири века е била под османско владичество, историята на Подгорица продължава с повече от 70 бомбени атентати по време на Втората световна война. Вследствие на това градът буквално е изравнен със земята. Единствените оцелели сгради през периода са старата джамия, турската часовникова кула и няколко къщи. Бомбардировките са една от основните причини, поради които градът не разполага с много историческо и архитектурно наследство, с което могат да се похвалят много други малки градчета в Черна гора. Разглеждане и свободно време. Отпътуване за Будва. Според местна легенда градът е основан от финикиеца Кадъм, който е бил заточен в Тива и след напускането ѝ с жена си Хармония намират тук подслон. През 1002г Будин е превзет от войските на цар Самуил и остава в рамките на Първото българско царство до неговия край. През 14 век е част от Душановото царство, след което получава особен статут. Повечето сгради в Старият град са строени по венециански дизайн, ще посетим трите основни църкви, намиращи се там – „Свети Иван“, „Дева Мария от Пунта“ и „Света Троица“. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3 – Закуска. Отпътуване за Котор (разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив (BokaKotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство, разглеждат се старата част на града – катедралата „Св. Трифон“, църквите „Св. Лука“ и „Св. Мария“, „Св. Николай Чудотворец“. Връщане в Будва. Пешеходна обиколка на старата част – крепостните стени, Католическата църква, старата църква „Санта Мария ин Пунта“, църквата „Св.Троица“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 – Закуска. Отпътуване към перлата на Адриатика – Дубровник. Целодневна екскурзия в града. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях с дни, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. По желание – панорамна обиколка по крепостните стени на града или разходка с корабче до о-в Локрум. Известните крепостни стени, които са много добре запазени, са построени и надграждани с течение на годините с крепости, кули и бастиони. От тях можете да се насладите на изключителни гледки към покривите на къщите, морето и околията на града. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 – Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

Самостоятелна стая                доплащанеЦена за дете от 2.99 до 12 години настанено с двама възрастни
130 лева 275 лв
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в hotel Obala 3***, hotel Oaza 3*** или подобен 
 • Всички пътни и магистрални такси
 • Екскурзоводска програма в Будва и Котор
 • Панорамна обиколка на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застрахова за лица до 65 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
 • Екскурзия с корабче до остров Локрум с включена входна такса 35 евро на човек/ 20 евро за дете до 12 години – при минимум 20 туриста
 • Входни такси на различни обекти посещавани по желание – крепостни стени Дубровник 250 HRK, лифт Дубровник 150 HRK
 • Сити Такса в хотели, ако има такава, варира между 2-3 евро на човек на вечер, заплаща се отделно от всеки турист
 • Лични Разходи
 • Медицинска Застраховка за лица над 65 години – доплаща се 10 лева
 • Доплащане от Пловдив – 25лв
 • Доплащане за самостоятелна стая 130 лв.
 • Медицинска Застраховка за лица над 75 години – доплаща се 15 лева
 • Медицинска Застраховка за лица над 80 години – доплаща се според  застраховката  20лева

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.

Share
error: Защитено съдържание.