Туризъм и отдих в Павел баня

Загреб-Болоня-Флоренция-Пиза-Сиена-Сан Джиминяно

Вид транспорт: автобус

Продължителност: 5 дни / 3 нощ.

   

Цена от: 478.00 лв.

Маршрут: Пловдив – София – Загреб – Флоренция – София – Пловдив – Стара Загора

Автобусна екскурзия до едни от най – красивите кътчета в Италия Магията на Тоскана – Флоренция, Пиза, Сиена, Болоня 

ДАТА

ЦЕНА

РЕЗЕРВАЦИЯ

25.09.2024

от 478 лв.

Загреб – Болоня – Флоренция – Пиза – Сиена – Сан Джиминяно https://anatravel.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%8F/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B1--%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%8F--%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F--%D0%BF%D0%B8%D0%B7%D0%B0--%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B0--%D1%81%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%BD%D0%BE/1115Екскурзия до Загреб – Болоня – Флоренция – Пиза – Сиена – Сан Джиминяно

Туристическа Програма :

1 ден Тръгване от Пловдив (срещу доплащане) 04:00ч. Дом на Културата Борис Христов, тръгване от София 06:00 часа паркинга пред стадион Васил Левски. Транзитно преминаване през Сърбия за Хърватия. Привечер пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Туристическа програма в историческия център – Площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец и църквата Св. Марк и Парламента, Колоритния пазар и „Кървави мост“, Катедралата на Каптол и колоната на богородица. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка в хотел 2/3* . 
2 ден Закуска. Отпътуване през Словения за Италия. Посещение и туристическа програма в Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад „Маджоре“, където се намира базиликата „Сан Петронио“, и двете кули „Асинели“ и „Гаризенда“ – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Свободно време. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка в хотел 3 ****. 
3 ден. Закуска. Целодневна екскурзия до Пиза и Сиена (по желание, срещу доплащане). Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула; Катедралата; Баптистерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула.  Отпътуване за Сиена – разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”.  Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка. 
4-ден. Закуска. Освобождаване на хотел. Отпътуване за Флоренция. Пристигане в града. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободен следобед. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, посещението се организира при минимум 20 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записването е до изчерпване на местата). Свободно време за разходка, шопинг и вечеря. Престой във Флоренция около 9 часа. Вечерта – отпътуване по маршрут Флоренция – Любляна – Загреб – Белград – София – Пловдив. Нощен преход.

5 ден. Пристигане в България.

Възрастен в двойна/тройна стаяДете до 12 години настанено с двама възрастни
478 лева445 лева

Цената включва :

  • Транспорт от София с лицензиран автобус за международни превози
  • Три нощувки със закуски в хотел 2/3 *** – 1 нощувка в Загреб и 2 нощувки в Монтекатини Терме или района.
  • Туристическа Програма в Загреб
  • Туристическа Програма в Болоня
  • Водач по време на пътуването
  • Застраховка за лица до 65 години с лимит 2000 евро на Застрахователна компания Дженерали Застраховане

Цената не включва :

  • Всички пътни и магистрални такси – 35 евро ( задължително се заплащат )
  • Доплащане за отпътуване от и до Пловдив – 30лева
  • Целодневна екскурзия до Пиза и Сиена – 40 евро
  • Туристическа обиколка на Флоренция ( с местен лицензиран екскурзовод, check point за града и трансфер ) – 35 евро.
  • Доплащане за единична стая 140 лева
  • Доплащане за предни седалки в автобуса – 50лв. на човек за двете покоси
  • Доплащане за ползване на двойна седалка – 200 лева
  • Застраховка за лица от 65 до 79 години – 10 лева
  • Лични разходи
  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Сити Такса в хотелите  – заплаща се отделно на рецепция на хотела и варира между 2 – 3 евро на човек на вечер в зависимост от хотела.
  • Посещение на Галерията Уфиции – 60 евро на човек, включва входна такса, резервация и беседа с местен лицензиран екскурзовод ( заявява се и се заплаща предварително от България, най – късно при финалното доплащане )
  • Ползването на слушалки по време на обиколката във Флоренция е задължително – 3 евро, заплащат се на място

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София бул. „Княз Дондуков“ No 68, с номер

1329240051000004/24г

00:00 часа на 06.05.2024 г. до 24:00 часа на 05.05.2025 г

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 4.5% и 7% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване или до три дни след подписването му. 

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване горивото, независимо кога са направени резервациите! 

КАК ДА РЕЗЕРВИРАМ

Share
error: Защитено съдържание.