Туризъм и отдих в Павел баня

Почивки и екскурзии до Гърция

Екскурзия за Карнавала в Ксанти с една нощувка и посещение на град Кавала от София и Пловдив

Пловдив – София – Кавала – Ксанти

Цена от: 159.00 лв.
23.03.2024

Вид транспорт: автобус автобус

2 дни / 1 нощувки

Карнавал в Ксанти с посещение на град Кавала 2 дни / 1 нощувка със закуска в хотел 2/3 * в Керамоти 

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВИРАЙ
23.03.2024
от 159.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
1 ден – Отпътуване от Пловдив 05:30 Дом на Културата Борис Христов, от София паркинга на стадион Васил Левски в 07:30. Пристигане в град Кавала. Пешеходна разходка: църквата „Св. Богородица“, пристанището, родната къща на Мехмед Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Аквaдуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия (Богородица) днес символ на града, с великолепна панорама към морето и околностите на Кавала, като на длан. Свободно време за разходка по крайбрежието, кафе и шопинг. Ще имате възможност да се насладите на вкусна кухня в някоя от крайбрежните таверни на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 ден
След закуска в 09.00 часа отпътуване за Ксанти. Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г. и продължителността му е четири седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия – концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден /неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в Карнавалното шествие. Отпътуване обратно за България около 16 часа. Пристигане в Пловдив и София късно вечерта.
 • ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА: 
  •           транспорт с комфортен туристически автобус 3*** кат.
  •           една нощувка със закуска в хотел 2/3 * в Керамоти
  *           водач по време на пътуването
  •           посещение на карнавала в Ксанти
  •           пешеходна разходка в Кавала
  •           Медицинска застрахова за лица до 65 години с покритие 2000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане АД
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
  •   Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години – 8 лева.
  •   Доплащане за отпътуване от Пловдив – 20 лева
  •   Разходи от личен характер.
  Отстъпка за дете до 12 години настанено с двама възрастни 30 лева

Полезна Информация:
 Само на 350 км югоизточно от София в Северна Гърция се намира Кавала. Градчето е разположено по брега на Егейско море в полите на невисоки хълмове, някои от които се спускат почти до самия бряг. То привлича туристи с изумрудените си морски води, обилна растителност и поносими летни горещини.
Тесните калдъръмени улички на старата му част са особено красиви с къщите в ярко розово, жълто и синьо. Други сгради се издигат като ослепително бели кораби – с обширни тераси, по които децата карат колело. Кокетните балкончета са окичени с цветя, а дървените капаци на прозорците придават на улиците старинен дух. Кавала има 100 000 жители, но през лятото броят им се утроява. Градът е създаден през VІІІ-VІІ в. пр.н.е. и тогава се е наричал Неаполи. По-късно се прекръства на Христуполи (град на Христос) в чест на апостол Павел. За него легендата разказва, че покръстил първата християнка – Лада, в местността Филипи, на 17 км северозападно от града. Там и до днес могат да се видят останки от старо римско селище. Сред забележителностите на Кавала са крепостните стени, византийските останки и акведуктът – мост от римско време. Основният поминък на тукашните хора си остава риболовът. Светлините на отпътуващите вечер лодки са истинска атракция за гостите на курорта.

Начин на плащане:
Депозит в размер на 30% в брой или по банков път по сметка на фирмата, сумата е платима в евро или в лев по курс 1.96. Пълно плащане 30 дни преди датата на заминаване.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
25 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ-оригинал + копие.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Еднодневна екскурзия за Карнавала в Ксанти от София с посещение на Кавала

София – Кавала – Ксанти – София

Цена от: 59.00 лв.
24.03.2024 

Вид транспорт: автобус автобус

1 ден 

Еднодневна екскурзия за Карнавала в Ксанти от София транспорт от София с лицензиран автобус екскурзоводско обслужване участие в карнавалното шествие и посещение на град Кавала

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВИРАЙ
24.03.2024
от 59.00 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ
Еднодневна екскурзия за Карнавала в Ксанти
Тема на Карнавала 2023 – „Мечти, Цветове и Аромати““
 
Програма :
Тръгване от София стадион Васил Левски 06.00 часа – посока Гърция. Около обяд пристигане в град Ксанти. Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г. и продължителността му е две седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия- концерти, филмови и театрални премиери и др. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден /Неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в Карнавалното шествие и свободно време. Отпътуване за град Кавала – пешеходна разходка: църквата „Св. Богородица“, пристанището, родната къща на Мехмед Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Аквaдуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия (Богородица) днес символ на града, с великолепна панорама към морето и околностите на Кавала, като на длан. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София късно вечерта. 
 • транспорт от София с лицензиран автобус;
  • екскурзоводско обслужване;
  • участие в карнавалното шествие и посещение на град Кавала
 • • медицинска застраховка – 2лв на човек;
  • разходи от личен характер.

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ – оригинал + копие. 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите.

Екскурзия до Александруполис и о.Самотраки

София – Пловдив – Александруполис – о.Самотраки

Вид транспорт: автобус автобус

4 дни / 3 нощувки

Цена от: 420.00 лв.

 

21.07.202425.08.202408.09.2024

Екскурзия до симпатичното градче Александруполис и разходка из дивите кътчета на о. Самотраки

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВИРАЙ
21.07.2024от 420 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
25.08.2024от 420 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
08.09.2024от 420 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
САМОТРАКИ МИСТЕРИИ МИТОВЕ И НАСТОЯЩЕ


Ден 1 – Пловдив – Александруполис

Тръгване от София (срещу допълнително доплащане) 04:30, Пловдив в 06:00 ч – Дом на Културата „Борис Христов“. Пристигане в Александруполис и отпътуване с ферибот за о-в Самотраки. Пристигане на острова. Настаняване в хотел. Вечерта ви препоръчваме да опитате морските деликатеси, които предлагат китните ресторантчета на острова. Нощувка.


Ден 2 – остров Самотраки

Закуска. Туристическа програма – ще видите останките от древния град, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена на входа на музея Лувъра в Париж. Следва посещение на Археологическия музей, където се намира копието на богинята на победата Нике. Свободно време за обяд. След обяд ще посетим чаровното градче Хора. Традиционното селище, амфитеатралнопостроено през 15ти век по склоновете на планината Саос е обявено за защитено. Тесни калдъръмени улички, двуетажни каменни къщи с керемидени покриви, павирани улички, това е атмосферата на града. Специфичният архитектурен стил е пример на една най-примитивните форми на жилищна единица в Средиземно море. Ще видим историческото кафе в столицата, построено през 1865г., църквата Успение Богородично (1875г.) с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“. Ще имаме възможност да видим църквата на Христос – Спасителя, Етнографския музей, традиционната фурна и руините на средновековен замък. Градът привлича вниманието на туристите към магазините, стилните кафенета, баровете, таверните и ресторантите. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 – Самотраки. 
Закуска. Свободно време за плаж и разходки по интереси.


Ден – 4  Самотраки – Александруполис – България

Закуска. Отпътуване с ферибот за Александруполис, Туристическа програма в града – ще видите фара, пристанището, крайбрежната улица, старата част на града – множество от тесни улички с китни работилници, магазини за сувенири, ресторанти и кафенета. Отпътуване за България.

 
Дати:
23.07.2023 11.08.2023 15.09.2023
Цена за възрастен в двойна стаяЦена за трети възрастенЦена за дете до 11.99 години с двама възрастни
    
Редовна цена420.00 лева 350.00 лева

3 нощувки в хотели 2/3* на остров Самотраки; 
3 закуски в хотела;
Транспорт с комфортен автобус;
Екскурзовод на български език.
Фериботни такси
Медицинска застраховка до 65г.

 • Доплащане за тръгване от София при минимум 10 човека – 30 лева в двете посоки ( тръгването ще се осъществи в 04:30 часа от паркинга на стадион Васил Левски ) 
  Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
  Медицинска застрахвка за лица над 65г.-10лв.
  Доплащане за единична стая – 170 лв.

  * Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:

25 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ-оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Почивка на остров Тасос – 6 нощувки със закуски и вечери в хотел на брега на морето

Пловдив – София – остров Тасос – Кавала

31.08.2024 

Вид транспорт: автобус автобус

7 дни /6 нощувки

Цена от: 850.00 лв.

Закуска и вечеря в хотел Rachoni Bay Resort 3*** със собствен пясъчен плаж 

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВАЦИЯ
31.08.2024от 850 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
1 ДЕН – Тръгване от Пловдив в 05:30ч. Синдикален Дом, София – 07:30ч. Стадион „В. Левски“ отпътуване. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови – Тасос. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
2 ДЕН – Закуска. Свободно време за плаж или по желание: панорамна обиколка на Зеления остров. Отправяме се с автобуса по панорамния път на острова, който ще ни разкрие множество красиви пейзажи, тюркоазени плажове и незабравима гледка към Егейско море. Фотопауза за снимки. По време на обиколката ще посетим фабриката за злато Iris Gold, манастира Св. Архангел Михаил, фабриката за Зехтин в селището Панагия, където ще ни разкажат подробно как се произвежда първокачествен студенопресован зехтин. След това се отправяме към столицата на острова Лименас, където ще си направим пешеходна разходка. Свободно време за обяд или кафе. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН – Закуска. Свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН – Закуска. Свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН – Закуска. Свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
6ДЕН – Закуска. Свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване от остров Тасос с ферибот посока Керамоти – Кавала. Пристигане в Кавала, където ще направим пешеходна разходка в стария град – Панагия, където се намират църквата „Св. Богородица“, родната къща на Мохамед Али, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд, кафе. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.
 Настаняване в хотел Rachoni Bay Resort 3***
Период/ЦенаВъзрастен настанен в двойна стаяДете до 11.99 настанено с двама възрастни
31.08.2024 – 06.09.2024850 левана запитване

Цена със собствен транспорт : Приспадане на 70 лв от основната  цена.
 

Транспорт от София с луксозен автобус
6 нощувки на база закуска и вечеря на блок маса без включени напитки в стандартна стая
Водач от агенцията по време на целия престой
Посещение на град Кавала
Фериботни билети и пристанищни такси

 • Панорамна обиколка на остров Тасос  – 20 евро на човек, 15 евро за дете до 12 години (доплаща се по желание);
  Лични разходи;
  Медицинска Застраховка на 5000 евро – 10 лв /човек
  Входни такси за посещаваните обекти;
  Доплащане за All Inclusive  на човек за целия престой – включва обяд на блок маса и неограничено количесто консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки по време на храненията, както и на бара на басейна-210 лв
  Доплащане за самостоятелна стая – на запитване
  Доплащане за отпътуване от Пловдив – 25 лева на човек в двете посоки
  Доплащане за стая superior с гледка море – 80 лева на човек за целия престой

  * Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
   

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ-оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Полезна Информация :
Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия при устието на река Места. Главен и най-голям град е Тасос, често наричан и Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсари с 1203 м надморска височина. Високите част на острова са покрити с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука на цар Агинор, младия Тасос, който наред със синовете на Агинор бил изпратен да намери Европа, но след дългото търсене попаднал на изумрудения остров, с богата растителност, прекрасен климат и златни мини. Друго предание посочва Тасос като острова, на който живеели сирените, опитали се да отклонят Одисей от пътя му.

Хотел :
Rachoni Bay се намира на плажа в село Скала Рахониу на остров Тасос. Той разполага с плувен басейн с бар до него и частен пясъчен плаж. Предлага просторни помещения за настаняване и включва фитнес център и 2 ресторанта. Всички климатизирани стаи на Rachoni са модерно обзаведени и разполагат със самостоятелен балкон с изглед към морето или околностите. Всяка стая е оборудвана с плоскоекранен телевизор със сателитни канали и хладилник.
 
Гостите могат да релаксират на дървени шезлонги на брега на морето или да се възползват от развлекателните съоръжения на хотела, като тенис на маса и билярд. Масажни процедури могат да бъдат организирани при поискване. Безплатен Wi-Fi интернет се предлага в общите зони на хотела.
Rachoni Bay се намира на 4 километра от пристанище Принос и на 12 километра от главното пристанище на остров Тасос. Плаж Пахис се намира на 50 метра разстояние. Персоналът на 24-часовата рецепция предлага коли под наем.
Superior двойна стая е елегантно обзаведена с модерни мебели и климатик. Тя осигурява обзаведен балкон с изглед към морето или околностите.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
Круиз Миконос, Санторини, Крит, Милос, Атина и Кушадасъ седем нощувки с пристанище на отплаване Солун
Пловдив – София – Солун – Кушадасъ – Крит (Ираклио) – Санторини – Миконос – Милос – Атина (Пирея) – Солун

Вид транспорт: кораб кораб
8 дни / 7 нощувки

Цена от: 1740.00 лв.

05.05.24     19.05.24     16.06.24     14.07.24     18.08.24     25.08.24    01.09.24     08.09.24     22.09.24

Круиз Миконос, Санторини, Крит, Милос, Атина и Кушадасъ Пристанище на отплаване Солун. Седем нощувки, транспорт до пристанището на отплаване и обратно, една брегова екскурзия по избор INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, напитки

ДАТАЦЕНАРЕЗЕРВАЦИЯ
05.05.2024от 1740 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
19.05.2024от 1740 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
16.06.2024от 1855 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
14.07.2024от 1797 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
18.08.2024от 1740 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
25.08.2024от 1740 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
01.09.2024от 1973 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
08.09.2024от 1973 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
22.09.2024от 1973 лв.РЕЗЕРВИРАЙ
Дата/вид каютаIA вътрешна без прозорецIB вътрешна без прозорецXA/XBO с прозорец или илюминаторXB с прозорецXC с прозорецXD с прозорец
05.05.20241740 лева1775 лева1870 лева1970 лева2009 лева2070 лева
19.05.20241740 лева1775 лева1870 лева1970 лева2009 лева2070 лева
16.06.20241855 лева1894 лева2015 лева2130 лева2170 лева2228 лева
14.07.20241797 лева1836 лева1935 лева2055 лева2090 лева2150 лева
18.08.20241740 лева1775 лева1870 лева1970 лева2009 лева2070 лева
25.08.20241740 лева1775 лева1870 лева1970 лева2009 лева2070 лева
01.09.20241973 лева2030 лева2150 лева2267 лева2325 лева2399 лева
08.09.20241973 лева2030 лева2150 лева2267 лева2325 лева2399 лева
22.09.20241973 лева2030 лева2150 лева2267 лева2325 лева2399 лева
Описание на каютите:
IA вътрешна на 4 палуба 17 кв.м
IB вътрешна на 5 или 9 палуба 17 кв.м
XA външна с илюминатор на 4 или 5 палуба 19 кв.м
XBO външна с прозорец и частичен изглед 6 палуба 19 кв.м
XB външна с прозорец на 4 или 6 палуба 19 кв.м
XC външна с прозорец на 4 или 5 палуба 19 кв.м
XD външна с прозорец на 4 или 9 палуба 19 кв.м

 
*Дете от 3 месеца до 2 години заплаща само пристанищни такси плюс транспорт – 875 лева – настанено с двама пълноплащащи възрастни.
*Дете от 2 до 11.99 години настанено с двама пълноплащащи възрастни заплаща 1199 лева.
*Трети възрастен в каюта заплаща 1590 лева
*За резервация на каюта със собствен транспорт от цената се приспадат 80 лева от пакетната цена – на запитване
КРУИЗ „Четири ОСТРОВА, Атина и Кушадасъ“
с организиран транспорт от Пловдив, София, Благоевград и Сандански
Пристанище на отплаване Солун с една брегова екскурзия по избор
Круиз с организиран транспорт в двете посоки
Предлагаме ви на промоционална цена, познатите вече на много наши клиенти Celestyal Cruises и техният осемдневен маршрут „Idyllic Aegean“ с осигурен транспорт.
Акценти на програмата:
Пристанище на отплаване – град Солун.
Включен 75 евро кредит за брегова екскурзия (по избор), транспорт с луксозен автобус, опитен водач по време на пътуването, база на изхранване на кораба Full Board плюс напитки по време на храненията. Дълъг престой на два от най-красивите и световноизвестни гръцки острова Миконос и Санторини.
Маршрут:
 
ДенПристанищеПристигаОтплава
НеделяСолун 19:00
ПонеделникКушадасъ (Турция)13:0019:00
ВторникИраклио (Крит)08:0019:00
СрядаСанторини07:00 
ЧетвъртъкСанторини 00:30
ЧетвъртъкМиконос08:00 
ПетъкМиконос 02:00
ПетъкМилос09:0019:00
СъботаПирея (Атина)07:0017:00
НеделяСолун10:00 
Неделяотпътуване за България  

Програма на пътуването :
Първи ден – Отпътуване от Пловдив (срещу доплащане) Дом на Културата Борис Христов в 06:00 часа и 08:00 часа от София Стадион Васил Левски посока Гърция – Солун. Качването на кораба започва. Преминаване по процедура – качване на кораба ( багаж, чекиране, настаняване ). Корабът отплава. Круиз по гръцките острови с Celestyal Journey.

Програма на Круиза:
1 ден Неделя:
Начало на круиза с кораб CELESTYAL JOURNEY. В 19:00 ч. потегляме от пристанището в Солун посока Кушадасъ. 
2 ден Понеделник:
Акостираме на пристанището в Кушадасъ в 13:00.
Възможност за брегова екскурзия до древния ЕФЕС и къщата на Дева Мария, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят. Посещение на Къщата на Дева Мария. Вярва се, че тук е прекарала последните си години майката на Исус, където е живяла със Свети Йоан Богослов, който се е грижил за нея. Трима папи са посетили това място. Друга причина Ефес да е толкова важен за християнството е, че тук около 2 години е живял и проповядвал Апостол Павел и тук е написал 2 Послания до жителите на град Коринт, включени в Новия Завет. Посещение на фабрика за кожени изделия.
Възможност за свободно време и шопинг в Кушадасъ. Корабът отплава в 19:00.
КОД на екскурзията KUS 01 – цена 92 евро за възрастен, 66 евро за дете

3 ден Вторник:
Акостираме на пристанището Ираклион, Крит 08:00.
КРИТ – едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис. Възможност за брегова екскурзия – посещение на двореца Кносос и Археологическия музей – полудневна автобусна екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация, разходка в столицата Ираклион – родно място на поета Никос Казандзакис, художникът El Greco и носителят на Нобелова Награда Одисеас Елитис. КОД на екскурзията HER 01 – цена 81 евро за възрастен, 61 евро за дете
19:00ч. – отплаване за остров Санторини! 

4 ден Сряда:
Акостираме на пристанището Санторини 07:00.
САНТОРИНИ – ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновенният остров на гърците, който не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак …
Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната Калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята.
Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.
Възможност за брегова екскурзия до селището Оia /автобусна/, с която ще посетите най-известното градче на острова. Несъмнено със своите църкви със сини куполи и спиръщата дъха гледка към Калдерата и залязващото слънце Oia се е превърнало в притегателно място за туристи от цял свят. Екскурзията приключва в столицата на острова Фира, от където се открива забележителна гледка островите Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени.
КОД на екскурзията SAN 01 – 81 евро за възрастен, 61 евро за дете
Възможност за брегова екскурзия Есенцията на Санторини /Essence of Santorini/, 
отправяме се към планината Профитис Илияс, най-високата точка на острова, от където ще се открие забележителна гледка. Тук се намира и манастира Пророк Илия (Profitis Ilias) един от най-старите на острова. Продължаваме с посещение на град Oia, без съмнение най-сниманото градче, превърнало се в притегателно място за туристи от цял свят. Ще се насладите на спиръщи дъха гледки на Калдерата и Егейско море. Свободно време в градчето за снимки и разходка. Посещение на ексклузивна винарна с дегустация на традиционно вино местно производство. Посещение на църквата Panagia Eposkopi, построена през 11 век във византийски стил. Свободно време за разходка или плаж в градчето Камари. Екскурзията приключва в столицата на острова Фира, където ще имате свободно време и прибиране на кораба според вашите желания.
КОД на екскурията SAN 06 – 92 евро за възрастен, 66 евро за дете

5 ден Четвъртък:
00:30 Корабът отплава от Санторини.
08:00 Остров Миконос

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат. Ще имате възможност да се насладите на невероятните плажове на острова прославили го в целия свят.
Свободно време за разходка в столицата на острова Хора-едно наистина емблематично място, тесни улички, типична цикладска архитектура, заведения, където може да изпиете един коктейл и да се насладите на залеза, да се потопите в атмосферата на този неповторим остров.

6 ден Петък:
В 02:00 корабът отплава от Миконос.
В 09:00 Акостираме на остров Милос – островът на цветовете.
Ще имате възможност да се насладите на красивата столица на острова Плака, да посетите най-известния плаж Саракинико. Истинската красота на острова е в неговите красиви пейзажи от морски арки, невероятни плажове и кристално чисти води. Милос е известен още с произведенията на изкуството, които се намират в различни музей в Европа – Венера Милоска, която днес се пази в музея Лувър, Асклепий от Милос, намиращ се в Британския музей, както и статуите на Посейдон и Аполон, намиращи се в Атинския археологически музей. Корабът отплава в 19 часа. 
Възможност за допълнителна екскурзия – Step back in time – Стъпка назад във времето, полудневна екскурия с която ще посетите прочутия плаж Саракинико, образуван от бели вулканични скали с възможност за скокове във водата директно от скалите за по-смелите. Фото пауза. Продължаваме към столицата на острова Плака – едно изключително красиво и живописно градче с типична цикладска архитектура. Ще се насладите на тесните улички и къщите украсени с бугенвилии. Ще можете да опитате традиционни десерти в някоя от местните сладкарници, както и да се насладите на красива гледка към Егейско море. Ще посетим руините на древния град Мелос с дорийски стени и колони, римски амфитеатър, напълно реновиран през 2015г, както и мястото, където през 1820г е открита статуята на Венера Милоска, намираща се сега в Лувъра. Ще посетим и богатият минен музей на този вулканичен остров. КОД на екскурзията MIL 02 – 81 евро за възрастен, 61 евро за дете

7 ден Събота:
Акостираме в Пирея – Атина 07:00
Атина е столица и най-голям град в Гърция. 
Корабът отплава в 17:00 часа.
Възможност за брегова екскурзия – обзорна обиколка на Атина и посещение на Акропола /автобусна/. С тази екскурзия ще посетите сърцето на гръцката столица, там където се е зародила демокрацията и философията – Акропола и Партенона, посветен на богинята и закрилник на града Атина, ще разгледате още Гробът на незнайния воин пред Гръцкия Парламент, Стадионът Панатинаикос, където се провеждат първите модерни Олимпийски игри през 1896г, Атинският Университет, Националната библиотека, Атинската Академия, площади Омония и Синтагма.
КОД на екскурзията PIR 01 – 87 евро за възрастен, 61 за дете.

8 ден Неделя:
10:00 акостираме на пристанището в град Солун. Напускане на кораба със спомени за цял живот. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив. Край на програмата.

Записване: депозит 30 % от сумата, доплащане 30 дни преди датата на отплаване
Допълнителните услуги и екскурзии се заявават и заплащат най-късно доплащането
  • 7 нощувки на борда на кораба – настаняване в избрания вид каюта
   • База на изхранване на кораба INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда, неограничено количество напитки: домашно вино /червено, бяло, розе/, наливна бира, безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода. Забележка: алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря.
  • Кредит 75 евро за избор на брегова екскурзия – при записване и подписване на договор туристите заявяват коя екскурзия желаят – Кушадасъ, Санторини, Атина или друго, съгласно описанието в програмата. Този кредит НЕ може да се осребри или да се използва за друга услуга на борда на кораба
  • Медицинска застраховка Асистънс с покритие 5000 евро за лица до 65 години 
  • Транспорт с лицензиран автобус от София, Дупница, Благоевград до кораба и обратно
  • Експерт – водач по време на пътуването, който отговаря за всички административни формалности
  • Такса обслужване на борда на кораба – 6 евро на човек на ден за възрастен и 3 евро на ден за дете от 2 до 11.99 години – включена в цената
  Забележка: Допълнителните екскурзии се организират и предлагат от круизната компания. ТО не участва в организацията им. Екскурзията до Ефес се осъществява на български език, екскурзията в Атина се осъществява по възможност на български език, всички останали екскурзии се осъществяват на английски или руски.
 • Допълнителни екскурзии при слизане от кораба ( организирани от корабната компания ) – заявяват се по желание и се доплащат допълнително най-късно при доплащането на екскурзията
 • Премиум пакет – 375 лева за възрастен настанен в двойна/тройна каюта, 560 лева за възрастен настанен в самостоятелна каюта. Заявява се при сключване на договора
  Включва:
  -неограничено количество Premium напитки / коктейли, марков алкохол / уиски /Червен етикет/, джин, водка, ром, ликьори/, сода, безалкохолни напитки, наливна бира /Mithos/, вино – бяло, червено, розе, пенливо/
  -допълнителен 75 евро кредит за брегова екскурзия
  -1 час интернет на ден/
 • Лични разходи
 • Допълнителни услуги на кораба – Спа процедури, хазарт и други
 • Застраховка за лица над 65 години – 10 лева на човек
 • Застраховка за лица над 70 години – 15 лева  на човек
 • Доплащане за единично настаняване – 550 лева за вътрешна каюта и 730 лева за външна каюта
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив – 30 лева на човек
 • Доплащане за предни седалки – 30 лева на човек

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ-оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, „Дженерали Застраховане“ АД гр. София  бул. „Княз Дондуков“ No 68, с номер 1329220051000004/2024г. с валидност от 00:00ч. на от 06.05.2023г. до 24:00ч. на 05.05.2024г.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 

Share
error: Защитено съдържание.