Туризъм и отдих в Павел баня

Къде е Павел баня ?

Къде е Павел баня?Балнеоложкият курорт Павел баня се намира в Област Стара Загора и е административен център на Община Павел баня

Разположен е в централната част на Подбалканската Казанлъшка котловина, в северното подножие на Сърнена Средна гора, сред живописната Розова долина, до брега на река Тунджа. Градът е географския център на България, което го прави леснодостъпен от всички краища на страната. 

 Град Павел баня е известен с лечебните свойства на минералните си извори.

Климатът е умерено-континентален, а надморската височина на курорта е 400 м. Средната температура през януари тук е +1° С, а през юли +22° С.

Като развита СПА дестинация Павел баня предлага на своите гости разнообразие от места за настаняване – Хотели, Квартири, Къщи за гости. Балнео хотелите разполагат с басейни и модерни СПА процедури, където гостите се обслужват от квалифициран персонал. Заведенията в курорта предлагат разнообразие от вкусни и  традиционни български ястия.

В близките села до курорта, функционират семейни хотели и къщи за гости, които предлагат автентична обстановка, отлична местна кухня, запознаване с розопроизводството, с местните традиции и бит.

Недалеч от града е яз. Копринка и р. Тунджа, където се предлагат добри условия за риболов и почивка сред природата. Повече за възможностите за туризъм и забавления в Павел баня можете да научите в Информационния център, който се намира в сградата на Читалище „Напред-1903“.

Градът е разположен в Долината на розите и тракийските царе, която изобилства с важни открития от античността – недалеч се намира гробницата на тракийския цар Севт ІІІ в могилата Голяма Косматка, както и могилата Оструша. Наблизо е и град Казанлък, където се намира известната тракийска гробница, включена в Списъка на културното наследство на ЮНЕСКО.

Павел баня е предпочитана дестинация за спа и балнео почивка. По време на своя престой може да се насладите на различни природни и исторически забележителности в близост до курортния град.

ПЪТНА КАРТА

Share
error: Защитено съдържание.