Туризъм и отдих в Павел баня

На път за Павел баня – полезно е да знаете…

През кое време на годината е най-добре да дойдете в нашия град ?

През кое време на годината да отида в Павел баня?Много туристи предпочитат лятото, заради реките и зелените гори, с които е обграден курорта, но близостта на планината дава отлични условия и за любителите на зимни спортове.

Климатът на Павел баня е преходно-континентален с умерено топло лято и мека зима с малко снеговалежи и слаба ветровитост. Средногодишната температура на въздуха е около 10.8оС, средната януарска температура – минус 1оС, а средната юлска – около 22оС. Пролетта настъпва към средата на март, а топлата и слънчева есен продължава докъм средата на ноември.

Заради стратегическото си централно местоположение, в съчетание с богатата и красива природа и лековити минерални извори, Павел баня създава отлични условия за отдих, почивка и лечение по всяко време на годината.

Какво да вземете със себе си ?

Какво да взема със себе си?

Преди всичко, разбира се, не бива да забравяте личната карта, както и всички медицински документи.

Що се отнася до багажа – това на първо място зависи от сезона, но при всички случаи ви е необходима връхна дреха, защото вечерите в Павел баня са хладни, дори през най-горещите летни дни. Освен това са ви необходими, бански, халат или голяма хавлия, джапанки и анцуг, за рехабилитационните процедури.

Остава да прибавим, че на път винаги е хубаво да вземеш фотоапарат или камера, а за Павел баня това е задължително, предвид разнообразната културна програма, която предлага курорта, и предизвиква да запечаташ всеки забавен детайл, както и най-атрактивните места, които предлага впечатляващата околност.

Какво да си купите за спомен ?

В Павел баня може да се купят много сувенирни изделия със символите на града (стария санаториум, читалище, паметници на културата, кошница с рози и мн.др.) Можете да си купите магнити, ключодържатели, картички, дървени изделия, чаши, както и дискове и книжки, разказващи за историята, минералната вода и забележителностите на курорта. Можете да си купите и изделия от рози – ликьор, сладко, мед, гюлова ракия, розова вода, розово масло.

Share
error: Защитено съдържание.